Solens energi är inte bara gratis, den är dessutom
oändlig, förnybar och miljövänlig.
Det här är solvärme

Solens strålar omvandlas till värme och kan antingen användas i ett varmvattensystem där man producerar tappvarmvatten, eller i ett kombisystem där man producerar både tappvarmvatten och värme till huset. Dessutom finns det många andra tillämpningar, t.ex. värma en simbassäng, tillföra värme i olika industriella processer, eller till och med producera kyla genom evaporativ teknik.

Själva solvärmen är gratis. Man kan säga att man har en engångskostnad vid installationen, men sedan är det som tas emot gratis.

Solvärmetekniken (inte enbart solfångaren) utan även hur man kopplar in solfångaren har utvecklats rejält. Priserna har också gått ner, samtidigt som energipriserna höjts gång efter gång. Stora framtida höjningar förutspås av många experter, som anser att elpriserna kan fördubblas under de år som ligger framför.

Detta gör att solvärmen blir allt mer lönsam och sparar mer pengar ju mer energipriset ökar.

En annan aspekt är att man har låga underhållskostnader på en solanläggning, bland annat eftersom man inte har rörliga delar som kompressorer eller liknande, förutom cirkulationspumpen som normalt håller länge och är förhållandevis billig att byta.

Givetvis ska man se solvärme liksom värmepumpar som en långsiktig investering, eftersom dessa inte betalar sig kortsiktigt.

Solenergin är inte bara gratis, den är tyst, förnybar, ren och kan användas utan att orsaka skadliga utsläpp eller smutsa ner miljön. En timmes solinstrålning mot jordytan motsvarar den energi mänskligheten förbrukar under ett år! Ett vanligt villatak tar emot ca. sex gånger mer energi än vad huset förbrukar. I södra Sverige är solinstrålningen ca 1000 kWh/m2 och år, i norra Sverige ca 800 kWh/m2.

Källa: www.solenergiteknik.se/

Telefon vx:
0620-150 15
Niclas Lindberg
070-621 97 16
Maurice Safrani
070-697 39 96
Fax
0620-58805
E-post
info@
rormokarnsolleftea.se
Besöksadress
Bangatan 4
881 32 Sollefteå
Öppettider
Måndag - fredag
07.00 - 17.00
Lördag
Stängt
Lunchstängt
12.15 - 13.00
  Startsida   Produkter & Tjänster   Värmepump   Solvärme   Butiken